جمعه,30 خرداد 1404

نخستین کارخانه غرب کشور برای مدیریت آب ( تاریخ به روز رسانی : چهارشنبه, 23 دي 1394)

  •  شركت سنجش نیرو، طراح و توليدكننده انواع تابلوهاي هوشمند آب و برق در غرب كشور با حضور مسٔولین کشوری افتتاح شد.

    مديرعامل شركت سنجش نيرو و توليدكننده اختصاصي تابلوهاي هوشمند آب و برق گفت:عمليات اجرايي اين طرح از ارديبهشت‌ماه 93 آغاز شد و ظرف اين مدت كوتاه هم به بهره‌برداري رسيده است. البته طرح توسعه‌اي اين كارخانه هم در دستور كار قرار دارد كه پيش‌بيني اشتغال 30 نفر را داريم.

    جهانبخش قمري گفت:  از ظرفيت توليد هزار و 600 دستگاه تابلو در اين كارخانه خبر داد و افزود: در حال حاضر فضاي بازار داخلي را داريم. البته پس از اين مهم هم به دنبال بازار خارجي هم خواهيم بود.

    وی از همكاري خوب ادارات به‌ويژه در اين روزهاي پرشكوه جشن انقلاب گفت و اينكه تمامي تجهيرات اين كارخانه‌ها اروپايي (آلمان و ترك) است و دستگاه ليزر و خط رنگ ما در غرب كشور، نظير ندارد.
    وی ادامه داد: اين كارخانه در زميني به مساحت 4 هزار و 500 مترمربع احداث شده است كه از اين مقدار، هزار و 600 مترمربع مساحت سالن‌هاي توليد، آزمايشگاه، انبار، نمازخانه، سالن غذاخوري و ساير مكان‌هاي وابسته و همچنين 220 مترمربع به سالن كنفرانس، اداري و مهمانسرا اختصاص دارد.
    قمری ادامه داد: ماشين‌آلات خط توليد اين شركت از تجهيزات به‌روز دنيا در صنعت تابلوسازي است كه شامل گيوتين CNC، ليزر و پانچ CNC، پرس‌برك CNC، مير شين NC، خط رنگ كان واير با شست‌وشوي اتوماتيك است. همچنين تكنولوژي اين ماشين‌آلات، قابليت توليد روزانه 50 دستگاه تابلو برق را دارد.
    اين سرمايه‌گذار اظهار كرد: اعتبار هزينه شده براي عمليات ساختماني، خريد، نصب و راه‌اندازي ماشين‌آلات خط توليد و تهيه مواد اوليه از طريق بخش خصوصي تأمين و هيچ‌گونه تسهيلاتي از بانك‌ها و مؤسسات دولتي دريافت نشده است؛ اما با پيگيري‌هاي مداوم و مستمر محسن مرادي‌پناه، فرماندار پرتلاش بهار و با همكاري و همراهي كاركنان اداره تعاون و در رأس آن حداد، رئيس اداره تعاون، كار و رفاه اجتماعي و همچنين زنگنه رئيس صنعت، معدن و تجارت شهرستان انجام شده است.
    قمري از اشتغالزايي در استان گفت و اينكه تمام نيروها، بومي استان هستند و امكانات آن‌هم در استان، كاربرد دوچنداني دارد.
    وي ادامه داد: در حال حاضر در قسمت توليد اين شركت تعداد 15 نفر به صورت مستقيم و اكثراً داراي تسهيلات دانشگاهي در رشته‌هاي برق و مكانيك هستند و 4 نفر در بخش اداري و 15 نفر در بخش پيمانكاري شركت، مشغول فعاليت هستند كه ميزان نيروهاي شاغل در شركت هم به سقف سفارش‌ها بستگي دارد و اميدواريم بتوانيم با گسترش شركت، ايجاد اشتغال بيشتري داشته باشيم. 20 نفر هم به صورت غيرمستقيم مشغول به كار هستند.
    قمري از توليدات شركت گفت و اينكه با توجه به نوع ماشين‌آلات و دارا بودن نيروهاي متخصص اين شركت قابليت توليد انواع تابلوهاي برق، اعم از تابلوهاي فشار ضعيف و متوسط و PLC را دارد؛ اما با توجه به جدي بودن بحران آب در كشور و استان، خط توليد اين شركت به توليد تابلوهاي هوشمند آب و برق اختصاص دارد، زيرا با توجه به گزارش كارشناس حوزه آب، متأسفانه دوره خشكسالي كشور ايران ادامه‌دار است.
    مدير كارخانه سنجش نيرو هم گفت: با توجه به اينكه 92 درصد آب منابع زيرزميني كشور در بخش كشاورزي مصرف مي‌شود، اميد است كه با ساخت و نصب محصولات اين شركت بر روي چاه‌هاي آب كشاورزي و صنعتي بتوانيم نقشي در بهينه مصرف كردن آب داشته باشيم.
    به گفته مهندس جواد مرادي، نصب توليدات اين شركت بر روي چاه‌هاي كشاورزي به معناي مصرف نكردن آب در بخش كشاورزي و صنعتي نيست؛ بلكه به معناي مصرف بهينه و كشاورزي پايدار است.
    قاسم فرهنگ‌پور، مشاور شركت هم درخواست تسهيلات سرمايه‌ در گردش به مبلغ يك ميليارد تومان  براي تهيه مواد اوليه توليد را داشت.
     با ايجاد اين كارخانه، روند ساخت تابلوها بهتر مي‌شود
    معاون حفاظت و بهره‌برداري آب منطقه‌اي استان همدان نيز گفت: با توجه به وضعيت منابع آب زيرزميني استان و برداشت 90 درصد در چاه‌هاي بخش كشاورزي و خشكسالي‌هاي اخير موجب شد تا سطح آب زيرزميني تقريباً در سال متوسط يك متر كاهش يابد و اين مي‌طلبد كه مديريت مصرف داشته باشيم تا مازاد بر پروانه برداشت نكنند.
    به گفته منصور ستوده، در 15مين جلسه شوراي عالي آب كشور در شهريورماه امسال طرح «احيا و تعادل‌بخشي منابع آب زيرزميني» مصوب شد و 15 طرح هم تعريف شده است تا بتواند وضعيت منابع را بهبود دهد كه 11 مورد مربوط به وزارت نيرو بود كه قرار است هر ساله تا پايان برنامه ششم اعتباراتي داده و اجرا شود تا وضعيت آب مديريت شود.
    وي يكي از مهمترين اين طرح‌ها را نصب كنتورهاي هوشمند آب و برق بر روي چاه‌هاي كشاورزي نام برد و اينكه 2، 3 سالي مي‌شود كه در استان همدان اين طرح، آغاز شده است و 985 كنتور در استان توسط اين شركت نصب شده است.
    به گفته ستوده، اين كنتورها، كارت هوشمند دارند كه ميزان برداشت آنها شارژ مي‌شود و اگر بيشتر از حد مجاز دبي پروانه برداشت كنند، جريمه و قطع كنتور خواهيم داشت.
    وي اظهار كرد: با ايجاد اين كارخانه در استان روند ساخت تابلوهاي هوشمند آب و برق بهتر مي‌شود تا بتوانيم هر چه سريعتر آنها را بر روي چاه‌هاي كشاورزي و صنعتي نصب كنيم.
     نبود وابستگي دولتي كارخانه، مزيت است
    معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار همدان هم گفت: از امتيازهاي مؤثر اين طرح، نبود وابستگي به تسهيلات دولتي است.
    رضا قیاسی با بیان اینکه تولیدکنندگان، بهترین سربازان نظام هستند، اظهار كرد: تولیدکنندگان داخلی در شرایط کنونی نقش سربازانی را دارند که کشور را در مقابل کسانی که نمی‌خواهند این دولت و مردم روی پای خود بایستند، حفظ می‌کنند.
    وی با توجه به اينكه براي راه‌اندازي اين طرح‌ها خانواده‌ها بيشترين محروميت‌ها را كشيده‌اند، بیان کرد: کسانی که در وضعیت کنونی کشور با سرمایه خود بدون دریافت تسهیلات بانکی در حال فعالیت در عرصه‌های تولیدی و صنعت هستند، قابل قدردانی هستند پس مسئولان هم باید از این صنعتگران در تمامی‌عرصه‌ها حمایت کنند؛ زيرا همین سرمایه‌گذاران کشور را خودکفا می‌کنند.
    قیاسی اظهار كرد: کشور ما توانسته است پس از انقلاب با پیشرفت در بخش تولید به مرز خودکفایی برسد تا جايي که به جرأت می‌توان گفت دیگر نیازی به کشورهای بیگانه ندارد.
    وی تأکید کرد: همه مسئولان باید در شرایط کنونی اقتصاد به حمایت از کسانی بپردازند که می‌خواهند در عرصه تولید گام بردارند و اينكه حرمت این افراد حفظ شود.
    قیاسی با اشاره به اینکه امروز ایران امن‌ترین کشور دنیا به شمار می‌رود، اظهار كرد: امروز اگر پس از 36 سال از پیروزی انقلاب اسلامی‌این روزها را جشن می‌گیریم، دلیلش این است که این نظام با خون دل‌ها و جانفشانی‌ها به اینجا رسیده و درخت انقلاب با همین از خودگذشتگی‌ها با رهبری عالم فرزانه‌ای چون امام راحل به ثمر نشسته است.
    وی ادامه داد: جشن‌های این روزها، فرهنگ ایثار، شهادت و خودباوری را به نسل‌های پس از انقلاب منتقل می‌کند.
    قیاسی افزود: اگر اکنون کشور ما به عنوان با ثبات‌ترین کشور خاورمیانه و حتی خاور دور به شمار می‌رود همه به برکت زحماتی است که نسل انقلاب کشیدند.
    وی با بیان اینکه کشورهای بسیاری در جهان به دنبال از پای درآوردن ایران هستند، گفت: در مقابله با توطئه‌های امروز دشمن مردم ما نیز به پشتوانه علم و دانش خود با فعالیت در عرصه تولید که سبب پیشرفت و توسعه کشور شده‌اند، با دشمنان مبارزه می‌کنند.
    قیاسی در خصوص مذاکرات هسته‌ای نیز اظهار كرد: کشور ما اصلاً خصومتی با کشورهای دیگر ندارد. البته اگر کشوری بخواهد مزاحم ما بشود، در حفظ منافع خود کوتاه نخواهیم آمد و تنها با کشورهایی همکاری خواهیم کرد که به ارزش‌های ما حرمت گذاشته و حرمت‌شکنی نکنند.
    امید است مذاکرات ایران هم با حفظ منافع و مواضع کشور به نتایج مطلوب برسد. البته نباید انتظار داشت که هر مذاکره‌ای به نتیجه مطلوب برسد.
    حجت‌الاسلام حبیب‌ا... حاتم‌نیا، امام جمعه بهار هم با افتخار، بوسيدن دستان عوامل اشتغال‌آفرين را امري تحسين‌برانگيز مي‌خواند كه بايد به همه آنها دست مريزاد گفت.
     قمري با تكيه بر توان و عزت نفس خود ايستاده است
    در ادامه عاليه شفيعي از خانواده اين سرمايه‌گذار و كارآفرين بود كه خود او هم كارآفرين صنعت و آموزش است.
    وي گفت: كارآفرينان مبتكر و متعهد هستند كه اين خصوصيات در اين فرد با روحيه خستگي‌ناپذير و با پشتكار بالا وجود دارد.
    اين كارآفرين معتقد است كه راه توسعه كشور از مسير كارآفريني است و امروز اين افراد يك تنه در عرصه آمده‌اند و خلاقانه نياز بومي كشور را دريافته‌اند.
    شفيعي تأكيد كرد: جنگ آينده، جنگ آب است و اين كارآفرين(قمري) درحوزه آب كشاورزي و صنعتي وارد شده است.
    به گفته وي، كارآفرين هوشمند به نگاه نو و متفاوت نياز دارد و حال اين كارخانه راه افتاده است تا مهمترين نياز استان يعني مديريت آب را ببيند.
    همچنين به توسعه انديشيدن مانع افول خواهد بود كه بايد به سهم بازار انديشيد تا توسعه پايدار هم در نظر گرفته شود.
    به گفته اين بانوي كارآفرين، مهندس قمري از آغاز فعاليتش، ريالي تسهيلات نگرفته است و كارآفريني است كه نگاه حمايتي دولت را خشكاند و با تكيه بر توان و عزت نفس خود ايستادگي كرد.
    شفيعي با توجه به اينكه انسان تا لحظه‌اي كه نفس مي‌كشد بايد براي خود و پيرامون خود تحول بيافريند، ادامه داد: او با روح پرتلاش و خستگي‌ناپذير، نان بر سر سفره‌ها برد كه جاي درود و خسته نباشيد، دارد.